NBA suspendovala prvog pika drafta na 25 utakmica

Žestoka kazna za Aytona

NBA suspendovala prvog pika drafta na 25 utakmica

E. Škorić

Prvi pik NBA drafta iz 2018. godine Deandre Ayton žestoko je kažnjen od vodstva NBA lige.

Centar Phoenix Sunsa je dobio zabranu igranja na 25 mečeva jer je bio pozitivan na diuretike, lijekove koji pomažu organizmu da se oslobodi viška tečnosti - uglavnom vode i natrijuma.

Njegova suspenzija završava se 17. decembra, a sljedeći meč koji će igrati bit će onaj protiv Los Angeles Clippersa u Staples centru.

"Želim se izviniti svojoj porodici, kompletnoj franžizi SUnsa, saigračima, navijačima... Ovo je bila nenamjerna greška- Nažalost, unio sam u svoje telo nešto čega nisam ni bio svjestan. Razočaran sam jer sam iznevjerio tim, ali nadam se da će kazna biti smanjena", poručio je mladi košarkaš.

On je ove sezone odigrao jedan meč i bio je sjajan pa je sa 18 poena i 11 skokova uz četiri blokade uveliko doprinio pobjedi nad Sacramento Kingsima.

Top Komentari

dinas
Ne kontam kako diuretik moze biti u kosarci doping?Nema logike kao ni uzimanje ako nema indikacije
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi