Sprema se jedan od najsenzacionalnijih transfera u NBA ligi: A onda je samo nebo granica...

Curry ide kod Jamesa?

Sprema se jedan od najsenzacionalnijih transfera u NBA ligi: A onda je samo nebo granica...

Edmir Škorić

Jedan od najboljih šutera svih vremena, Steph Curry, mogao bi napustiti Golden State Warriorse.

Nakon All-Star vikenda u Atlanti, pojavila se senzacionalna vijest o mogućem prelasku Curryja u redove Los Angeles Lakersa. O tome su govorili i bivši NBA košarkaši Kendrick Perkins i Paul Pierce.

Curryju ugovor s Golden Stateom ističe sljedeće godine i on bi se kao slobodan igrač mogao naći u društvu LeBrona Jamesa u aktuelnom prvaku NBA lige.

Curry i LeBron su na All-Staru prvi put zaigrali za istu ekipu, ali dojmovi su bili prekrasn. Vidjelo se da obojica uživaju igrati zajedno i LeBron želi da mu se sjajni šuter pridruži od naredne sezone.

Obojica će biti na kraju karijere, LeBron s 38 godina, a Curry gotovo 35 kad sezona 22/23 započne, ali želja za novim naslovima može ih spojiti. Golden State više nije kandidat za trofej u prvenstvu nakon što je Durant otišao i Thompson je pretrpio seriju ozbiljnih povreda, pa bi to mogao biti još jedan razlog zbog kojeg će Curry krenuti put Los Angelesa.

S obzirom na snagu trenutnog igračkog kadra Lakersa, s dolaskom Curryja bi samo nebo bila granica za višestrukog NBA prvaka.

Top Komentari

K79
Cirkus NBA !
4 8
dinass
Ne kontam ove tipuse sto daju covjeku bez veze minuse,pa radi se o odlicnom poznavaocu NBA kosarke.
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi