NBA više neće biti isti: Kobe Bryant najavio kraj karijere

Igra posljednju sezonu

NBA više neće biti isti: Kobe Bryant najavio kraj karijere

Edmir Škorić

Legendarni košarkaš Los Angeles Lakersa Kobe Bryant objavio je kako mu je ovo posljednja sezona.

Definitivno tužan dan za sve ljubitelje košarke. Jedan od najvećih svih vremena odlučio je da se povuče na kraju sezone.

Crna mamba se mučila s povredama, njegovim Lakersima ne ide, odlučio je da je to to i da je vrijeme da kaže zbogom.

Tridesetsedmogodišnji bek šuter je svoj život doslovno posvetio košarci i Lakersima, gdje je sve počelo 1996. godine. Pet puta je bio prvak s Lakersima, dva puta je bio najbolji igrač finala.

U četiri navrata je dobio MVP nagradu na All-Star mečevima, čak 11 puta izabran u petorku za All-Star. Još mnoge je nagrade pokupio, a i najbolji je strijelac Lakersa u povijesti. 

Dakle, nakon dvije decenije, dva olimpijska zlata, pet NBA titula, 17 All-Star selekcija, legendarnih 81 poena u jednoj utakmici, više od 32.000 poena, Kobe je odlučio da ode. Hvala mu za sve.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.