"Ne bi bilo pravedno da kažem da sam sanjao o ovom"

Tim Duncan o ulasku u Kuću slavnih

"Ne bi bilo pravedno da kažem da sam sanjao o ovom"

Midhat Šljivak

Tim Duncan jedna je od NBA legendi koji je ušao u Kuću slavnih za 2020. godinu.

Legendarni košarkaš San Antonio Spursa je uz Kobeja Bryanta i Kevina Garnetta dio klase 2020, a nakon što je imenovan među besmrtne košarkaše za ESPN je dao zanimljivu izjavu.

"Ne bi bilo pravedno da kažem da sam sanjao o ovom. Nikad nisam sanjao da ću ovo dosegnuti. Svi smo željeli da budemo što bolji tim, svi smo željeli samo da pobijedimo", rekao je Duncan.

Duncan je bio prvi pik drafta 1997. godine. Kompletnu karijeru do 2016. godine proveo je u Spursima s kojima je osvojio pet naslova prvaka.

Bio je tri puta MVP finala, dva puta MVP lige, te čak 15 puta All Star. Karijeru je završio s prosjekom od preko 19 poena i gotovo 11 skokova po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi