"Ne želim otići u NBA da sjedim na klupi"
Zanimljiva izjava centra Baskonie

Centar Baskonije o interosovanju Celticsa

"Ne želim otići u NBA da sjedim na klupi"

E. Dindić

Boston Celticsi su pokazali  interes da košarkaša Baskonije Vincenta Poiriera  dovedu u svoje redove. 

NBA tim želi da ojača unutrašnju liniju svoga kluba te smatra da će se košarkaš Baskonije idealno uklopiti u redove Celticsa.

"Nikada se ne bi mogao odlučiti između NBA i Eurolige. Međutim, ako dođe do toga moraću dobro promisliti o svemu. Ne želim otići u NBA da sjedim na klupi", rekao je Poirier.

Poirier je pod ugovorom sa Baskonijom, pa još uvijek nije sigurno koliko je spreman tim iz Vitorije da se odrekne najboljeg košarkaša.

On je ove sezone na prosjecima od 11,3 poena 8,1 skokova i 1,1 asistenciju.

Sigurno je da u slučaju odlaska ovog centra, Baskonia će biti znatno oslabljena, te moraće da pronađe adekvatnu zamjenu za ovog sjajnog košarkaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi