Neimarstvo nadigralo Čelik u Zenici

Prvenstvo BiH za košarkašice, 11. kolo

Neimarstvo nadigralo Čelik u Zenici

Košarkašice Neimarstva 03 iz Trebinja nadigrale su domaći Čelik sa 92:80 u meču 11. kola Prvenstva BiH. Trebinjke su bile bolje i zasluženo nose bodove iz Zenice koji ih ostavljaju u trci za “Ligom za prvaka”.

Najbolje u gostujućem timu, u kojem je čak pet igrača imalo dvocifren učinak bile su Džombeta i Irena Maraš koje su postigle 21, odnoni 17 poena.

U domaćoj ekipi Matea Tavić sa 28 koševa još jednom je pokazala da je vanserijski talenat.
U preostalom meču 11. kola Violeta Livno je na svom parketu nadigrala Borac Mladost sa 61:58. Susret Zrinjski - Sloboda nije igran, a registrovan je pobjedom gošći od 20:0, dok će susreti BHN Bugojno - Jedinstvo, odnosno RMU Banovići - Brotnjo biti odigrani 4. februara. Slobodna je bila ekipa Željezničara.

Poredak
Željezničar 16 bodova (meč manje), Brotnjo 94 16 (-), Neimarstvo 03 16, Čelik 16, Jedinstvo 14 (-), Sloboda 13 (-), RMU Banovići 12 (-), Borac Mladost 12 (-), Violeta Livno 11, BHN Bugojno 8 (-), Zrinjski 7.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti