Nekadašnja NBA zvijezda u drugoj ligi Češke
Foto - EPA

Felton stigao u Evropu

Nekadašnja NBA zvijezda u drugoj ligi Češke

Midhat Šljivak

Nekadašnja NBA zvijezda Raymond Felton (35) karijeru nastavlja u Češkoj.

Ovaj 35-godišnji playmaker koji iza sebe ima veliko iskustvo u najjačoj ligi svijeta, igrat će u drugoj ligi ove zemlje, a potpisao je ugovor s ekipom Jindrichuv Hradec.

Tako će češki tim dobiti zaista veliko pojačanje u ostatku sezone, jer se radi o nekadašnjoj zvijezdi koji iza sebe ima više od 1000 utakmica u NBA ligi.

Felton je nastupio 14 sezona u najjačoj ligi svijeta. Prosječno je ubacivao 11.2 poena i imao je 5.2 asistencija, a nastupao je za Bobcatse, Knickse, Nuggetse, Trail Blazerse, Maverickse, Clipperse i Thunder.

Također, bio je velika zvijezda univerziteta Sjeverna Karolina s kojim je 2005. godine postao NCAA šampion.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi