Nekadašnji rivali rade skupa
Bill Laimbeer prelazi iz WNBA u NBA

NBA liga

Nekadašnji rivali rade skupa

Bill Laimbeer i Kurt Rambis bili su dva velika rivala na parketu početkom osamdesetih godina kada su velikui bitku za prvaka NBA vodili LA Lakersi i Detroit Pistonsi.

Danas, skoro trideset godina kasnije, sudbina je htjela da se njih dvojica ponovo nađu skupa, ali ovaj put kao suradnici na klupi Minnesota Timberwolvesa. 

Kurt Rambis je objavio da će Laimbeer, zatim bivši trener Sacramenta Reggie Theus i bivši pomoćni trener Boston Celticsa Dave Wohl činiti novi stručni štab Minnesote. 
Odmah su počele kružiti priče kako će surađivati ljudi koji su 13 godina na parketu bili veliki rivali, bolje reći neprijatelji, ali su njih dvojica odgovorili da je to sve bio dio sporta i da nema potrebe oko toga sada stvarati neki slučaj. 

Bill Laimbeer se kao trener dokazao u WNBA gdje je s košarkašicama Detroit Shocka osvojio tri naslova prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.