Nelson MVP četvrtog kola Eurolige

Nelson MVP četvrtog kola Eurolige

Edmir Škorić

Košarkaš Crvene zvezde DeMarcus Nelson proglašen je najkorisnijim igračem četvrtog kola Eurolige.

Zvezda je iznenadila u gostima Laboral Kucxu i stigla do prve pobjede u Euroligi, a sjajni Nelson ubacio je 22 poena, dodao sedam skokova i dvije asistencije, s ukupnim indeksom 31.

Igrač s najvećim indeksom korisnosti (34) bio je Alexis Ajinca iz Strasbourga, ali je njegov klub poražen od Reala. Francuski reprezentativac ubacio je 23 poena uz osam skokova i tri asistencije, te je imao i dvije ukradene lopte.

Najviše poena u proteklom kolu ubacio je Fenerbahčeov Bojan Bogdanović (26), dok je najbolji skakač kola Ford iz Bamberga (12), a Diamanatidis i Preldžić su najviše puta asistirali (po osam).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti