Nema početka sezone za novu NBA zvijer: Williamson završio na operaciji koljena, povratak u decembru

Loše vijesti za Pelicanse

Nema početka sezone za novu NBA zvijer: Williamson završio na operaciji koljena, povratak u decembru

Nova zvijezda NBA lige Zion Williamson morat će na operaciju meniskusa koljena.

'Zvijer', kako ga već sada popularno nazivaju, povrijedio je koljeno tokom pripremnog perioda i na početku se predviđalo da će propustiti tek sedam do deset dana, ali nakon detaljnijih analiza utvrđeno je da je povreda ipak ozbiljnija i da će morati na operaciju.

Ista je već obavljena pa sada za košarkaša New Orleansa slijedi pauza čak do osam sedmica što znači da se sigurno neće na parket vratiti do decembra mjeseca, a ako oporavak ne bude išao po planu nećemo ga gledati ni do 2020. godine.

Inače, njegovi Pelicansi otvaraju novu NBA sezonu i to na gostovanju kod šampiona Toronta. Taj meč je na rasporedu u noći sa utorka na srijedu po našem vremenu.

Williamson je bio prvi pick ovogodišnjeg NBA drafta i mnogi ga već sada porede sa LeBronom Jamesom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi