Nema više Tau Ceramice
Tau Ceramica je prošlost

ACB liga

Nema više Tau Ceramice

Nakon 23 godine igranja pod imenom Tau Ceramica, uprava kluba razišla se s ovom firmom oko sponzorskog ugovora, i odlučeno je da se klub više ne zove ovim slavnim imenom. Novi generalni sponzor kluba je Caja Laboral, te će se klub u budućnosti zvati ovim imenom.

Teška finansijska kriza koja je pogodila baskijsku firmu utjecala je da menadžment firme donese ovu oduiku. U vremenima kada je svaki euro bitan, upravni odbor firme odlučio je da ukine dalje sponzorstvo košarkaškom klubu kako ne bi morali otpustiti dio radnika. 

Kroz 23 godine suradnje klub je često mijenjao ime, ali je u središtu uvijek bila osnovica Tau. Tako se klub zvao Tau, Taugres, Tau Victoria, te na kraju Tau Ceramica, a stvarni naziv kluba je Saski Baskonia. 

Igrači neće osjetiti promjenu sponzora, jer je ugovor s novim sponzorom skoro identičan bivšem, tako da će igrački kadar i naredne sezone biti vrlo jak, a to pokazuje i ovogodišnji prijelazni rok u kojem je Tau Ceramica dovela četiri nova igrača.

Međutim, nije samo klub iz Victorije bio primoran na ovakav potez, ovih dana je i Ricoh Manresa postupila isto, ali oni zasad još nisu našli novog sponzora, tako da je nastup ovog kluba naredne sezone u prvom rangu takmičenja još pod znakom pitanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.