Nema više ulične košarke u New Yorku

Skidaju se obručevi

Nema više ulične košarke u New Yorku

Teško je zamisliti kadrove ulica New Yorka, bez nekoliko "haklera" koji u pozadini igraju košarku.

Međutim, i tome je došao kraj.

New York je poznat kao kolijevka ulične košarke i grad koji je "proizveo" brojne NBA igrače. Nisu, međutim, na kultnim uličnim terenima širom New Yorka igrali samo oni rođeni u ovom gradu već su ih u prošlosti posjećivale i najveće NBA zvijezde.

Tako su se na košarkaškim terenima ljudi nastavljali okupljati (i igrati) košarku i nakon dolaska opasnog novog koronavirusa u Veliku jabuku.

Gradske vlasti su odlučile da se tome mora stati u kraj, pa su odlučile poskidati obručeve, njih oko 1700.

Mnogi drugi amarički gradovi (mahom na ističnoj obali) su ubrzo odlučili slijediti primjer New Yorka, dok su neki, poput Chicaga, odlučili posebnim sparavama "zaključati" obručeve.

Inače, Sjedinjene Američke Države trenutno imaju najveći broj zaraženih koronavirusom, a New York je žarište...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi