"Nemam utisak da sam namjerno udaren"

Zlatko Jovanović, vedeta Sloboda Dite

"Nemam utisak da sam namjerno udaren"

Zlatko Jovanović bio je, bez ikakve sumnje, najbolji akter u prvom polufinalnom duelu između Bosne i Slobode u Skenderiji. Međutim, povreda u tom susretu nije sanirana i neizvjesno je hoće li ga biti u večerašnjem revanšu u Tuzli.

Motorna snaga i najbolji igrač Sloboda Dite Zlatko Jovanović velika je prijetnja protivničkom košu. Naučili su to košarkaši Bosne u prvom polufinalnom meču ove serije. Jovanović je, međutim, u Skenderiji zaradio povredu noge i nije izvjestan njegov nastup večeras u Mejdanu.

U ovom trenutku zaista ne mogu reći hoću li igrati. To ćemo odlučiti pred samu utakmicu. Otok na nozi je velik i bolan, ali mislim da ću ipak stisnuti zube, rizikovati i pomoći svojim saigračima u večerašnjoj utakmici“, rekao je Jovanović.

Iz Slobode su se nakon meča u Sarajevu mogle čuti optužbe da su pojedini košarkaši domaćeg sastava namjerno išli da povrijede košarkaše tuzlanske ekipe. Između ostalih i Jovanovića.

Ne, nemam utisak da je Elvir Ovčina išao sa namjerom da me povrijedi. Na kraju krajeva Elvir je veliki profesionalac i nazvao me nakon susreta da se izvini i zaista ne mislim da je tu bilo neke namjere. Međutim, ubijeđan sam, nakon što sam vidio tv-snimke, da je Seid Hajrić sa namjerom išao na Peršića“, smatra Jovanović.

Utakmicu između Sloboda Dite i Bosna ASA BH Telecom večeras ćete moći pratiti u Live prenosu sa početkom od 20 sati na portalu SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.