Nemanja Dangubić odlazi u San Antonio

Napušta Crvenu zvezdu

Nemanja Dangubić odlazi u San Antonio

D. Vejo

Košarkaši Crvene zvezde dobrim igrama minule sezone privukli su pažnju na sebe.

Nakon što je Barcelona pokazala interesovanje za Branka Lazića i Stefana Jovića, ovoga puta NBA je pokucao na vrata Beograđana, no, samo na kratko žele isprobati jednog od onih koji su zaslužni sa veliki uspjeh u sezoni koja je iza crveno-bijelih.

Naime, San Antonio Spursi su izrazili želju da u svoje redove dovedu Nemanju Dangubića, koji je imao fantastičnih godinu dana iza sebe. Riječ je o tome da će Dangubić predstojeće ljeto provesti u Texasu, trenirajući sa zvijezdama Spursa, a nakon toga će se vratiti u Zvezdu s kojom ima ugovor do 2018. godine.

Svakako veliko iskustvo za 24-godišnjeg Dangubića pred kojim je blistava karijera.

Međutim, ono što je izvjesno jeste to, da selektor Srbije Aleksandar Đorđević neće moći da računa na Dangubića tokom nadolazećih priprema za Eurobasket.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti