Nemanja Dangubić u Bayernu

Nastavlja se tradicija odlazaka srpskih košarkaša u Bavarsku

Nemanja Dangubić u Bayernu

Košarkaški šampion Njemačke minhenski Bayern obznanio je danas dolazak krilnog košarkaša Crvene Zvezde Nemanje Dangubića u svoje redove. Financijski detalji ugovora nisu obznanjeni a ugovor je potpisan za nadolazeću sezonu.

Ovaj 25-godišnjak visok 2.04cm izrazitih atletskih sposobnosti i solidnog šuta zamjena je za Milana Mačvana koji je ponovo teško ozlijedio ligamente u koljenu, a trener Dejan Radonjić zna što dobiva dolaskom ovog košarkaša jer ga je trenirao u Crvenoj Zvezdi.

Dangubić je svoju seniorsku karijeru počeo u Hemofarmu, nastavio u Megi a igre u klubu Miška Ražnatovića donijele su mu ugovor sa srbijanskim prvakom.

Od 2014 godine draft prava na ovog košarkaša drže San Antonio Spursi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi