Nemanja Gordić ima novi klub

Kreće u nove izazove

Nemanja Gordić ima novi klub

S. Mlaćo
Iskusni bh. košarkaš Nemanja Gordić pronašao je novi klub.

Naime, Gordić se skrasio u Rumuniji, tačnije ekipi Cluja te ga očekuju novi izazovi.

Prošle sezone nastupao je za Mornar, imao i tešku povredu, no uspio se oporaviti i vratiti u pravu formu.

Sada je odlučio da se skrasi u Rumuniji gdje je i zvanično predstavljen.

Transfer je na svom Twiteru potvrdio i poznati menadžer Miško Ražnatović.

Cluj ove sezone želi do titule u prvenstvu Rumunije, te Kupu te zemlje, ali i ostvariti što bolji rezultat u Eurocupu.

Prethodno je Gordić nastupao i za Partizan, Budućnost, Cedevitu, Igokeu, Azovmash, Lottomaticu....

Rođen je u Mostaru, a odrastao u Gacku. Jednom je kazao da mu je igranje za rerprezentaciju BiH odmoglo u karijeri.

"Takva je sudbina nas koji smo se zadesili na tom području u vrijeme rata. Mnogi ljudi kažu: 'On je Bosanac', jer ne znaju. Ja sam Srbin iz Hercegovine i tu nema nikakve zabune. Dobio sam poziv da igram za reprezentaciju BiH i sa ove tačke gledišta vidim da to nije bilo dobro za moju karijeru. Koštalo me je mnogo toga, ali nije mi žao, ponosno nosim dres zemlje u kojoj sam rođen... Prosto, kad igrate za nacionalni tim koji nije predodređen da pravi rezultate, ružno je da kažem, ali nemate koristi nikakve. Meni je karijera pošla uzlaznom putanjom kad sam uzeo slobodno ljeto, posvetio se sebi i individualnom radu sa Acom Matovićem. Da sam to uradio ranije, bio bih bolji igrač", rekao je Gordić za Novosti sredinom 2020. godine.

Top Komentari

Slana_carsija
Opet fekalije promovišete. Reprezentacija mu je sigurno pomogla da se bolje proda, i neka ne se*e. Za Srbiju ne bi nikada zaigrao pored Teodosića, tako da mu je ovo sad glupa priča
2 2
user1658688579
Jede vanago
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi