Nenad Krstić MVP Eurolige u mjesecu januaru

Odlične igre kapitena reprezentacije Srbije

Nenad Krstić MVP Eurolige u mjesecu januaru

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije i jedan od najboljih centara u Evropi, Nenad Krstić proglašen je najkorisnijim igračem Eurolige u mjesecu januaru. 

Krstić je vodio Armejce do omjera 4-1 na početku TOP 16 faze. Ekipa iz prijestolnice Rusije nanijela je prvi poraz Real Madridu, upravo na krilima svog trenutno najboljeg igrača. 

Krstić je dva puta izabran u najbolju petorku Eurolige, a u svakoj od pet utakmica u januaru zabilježio je dvocifren učinak. 

Lokomotiv Kubanu je ubacio 11 poena uz tri asistencije u trijumfu Moskovljana u prvom kolu TOP 16 faze. Krstić je u drugom kolu Žalgirisu ubacio 12 poena, a potom je protiv svog Partizana u Beogradu postavio rekord karijere sa 27 postignutih poena. CSKA je u toj utakmici doživio i jedini poraz u januaru. 

Najljepši trenutak za Moskovljane desio se u četvrtom kolu. Pobjeda protiv Real Madrida uz 18 poena i šest skokova Krstića. U petom kolu protiv Bayerna u Minhenu Krstić je postigao 14 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.