Nešović blizu Olimpije
Aleksej Nešović blizu prelaska u Ljubljanu

Košarkaški transferi

Nešović blizu Olimpije

Aleksej Nešović, košarkaški reprezentativac BiH, mogao bi uskoro postati saigrač Jasmina Hukića u Union Olimpiji.

Nakon raskida ugovora sa poljskim euroligašem Prokomom organizator igre našeg A tima našao se na meti nekoliko NLB klubova, među kojima je najveće interesovanje pokazala Olimpija.

Nešović je ove sezone za Prokom odigrao sedam mečeva u Euroligi u kojima je prosječno ubacivao 5.4 poena, uz 1.6 asistencija.
Prije Poljske, bh. reprezentativac se okušao u Španiji (Fuenlabrada), Grčkoj (Olimpia), Hrvatskoj (Zagreb), Njemačkoj (Ludvigsburgh) i Srbiji (Hemofarm STADA).
Nešović je nastupao u kvalifikacijama za plasman na „Eurobasket 2007“ u Španiji kada je selektor bio Nenad Marković i kada su naši mladići ostali „kratkih rukava“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.