Nestvarna statistika LeBrona Jamesa

Dominira u svim kategorijama

Nestvarna statistika LeBrona Jamesa

LeBron James svakako je jedan od najboljih igrača današnjice.

"Kralja" mnogi ubrajaju i među najboljima u istoriji, a da takav epitet zaslužuje pokazuje i nestvarna statistika koju je zabilježio u finalu NBA lige.

Zvijezda Cleveland Cavaliersa dominira ne samo po broju postignutih poena, već i u skokovima, asistencijama, blokadama i ukradenim loptama.

Uključujući oba tima, James predvodi sve navedene kategorije, pa je tako prosječno bilježio 30.1 poen, 11.3 skoka, 8.5 asistencija, 2.7 ukradenih lopti i 2.2 blokade. 

A da li će uspjeti da sa svojim timom dođe do titule i prstena, saznaćemo u noći sa nedjelje na ponedjeljak kada je na programu sedmi odlučujući meč između Clevelanda i Golden Statea.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi