Netsi izgubili, Musa opet nije dobio šansu, novi poraz Warriorsa

NBA liga

Netsi izgubili, Musa opet nije dobio šansu, novi poraz Warriorsa

Admin Čaušević

Brooklyn Netsi su upisali četvrti ovosezonski poraz u NBA ligi, ovaj put na gostovanju kod Detroit Pistonsa.

Iako oslabljeni za neigranje nekoliko važnih igrača, prije svih Blakea Griffina, Pistonski su uspjeli pobijediti. Konačan rezultat glasio je 103:99.

Netsi su u trećoj dionici imali prednost od čak 14 poena, ali su domaći uspjeli doći do preokreta i do drugog vezanog trijumf na domaćem parketu.

Ključna je bila serija 39:12 uz sjajan nastup Andrea Drummonda koji je meč završio sa 25 poena i 10 skokova.

Kyre Irving je meč završio s triple-double učinkom od 20 poena, 11 skokova i 10 asistencija, ali to Netsima i nije bilo od velikog značaja. Džanan Musa ponovo nije dobio priliku za igru i meč je odgledao s klupe.

Najdramatičnije je bilo u Portlandu gdje su domaći Trail Blazersi i i pored 21 poena prednosti uspjeli izgubiti od Philadelpshia 76ersa rezultatom 128:129. Poene za pobjede gostiju je postigao Furkan Korkmaz.

Novi poraz, treći u nizu, upisali Golden State Warriorisi. Pobjedu u Chase Centreu slavili su Charlotte Hornetsi rezultatom 87:93. Najbolji pojedinci meča u oba tabora s po 25 poena su bili Bacon i Paschall.

NBA liga, rezultati:

Portland Trail Blazers – Philadelphia 76 128:129
Detroit Pistons – Brooklyn Nets 103:99
Milwaukee Bucks – Toronto Raptors 115:105
Golden State Warriors – Charlotte Hornets 87:93
Memphis Grizzlies – Phoenix Suns 105:114
Washington Wizards – Minnesota Timberwolves 109:131
Orlando Magic – Denver Nuggets 87:91
Oklahoma City Thunder – New Orleans Pelicans 115:104

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi