Netsi odustali od Howarda, Lopez potpisao ugovor

Netsi odustali od Howarda, Lopez potpisao ugovor

M. Šljivak

Centar Orlanda Dwight Howard ovog ljeta neće preći u ekipu Brooklyn Netsa.

Nakon što Orlando nije pokazivao želju da dođe do konačnog dogovora, ekipa iz Brooklyna se odlučila da završi sa sagom oko Dwighta Howarda, te su potpisali novi ugovor sa svojim dosadašnjim centrom Brookom Lopezom.

 

"Orlando je imao 14 dana da razmotri sve mogućnosti, no oni nisu učinili ništa kako bi do razmjene došlo. Mi smo zbog toga odlučili da odustanemo od Howarda i potpišemo ugovor sa Brookom Lopezom. Jednostavno smo morali to uraditi, jer nismo smjeli dopustiti da ostanemo i bez njega ukoliko ne bi došlo do Howardovog potpisa", naveli su iz rukovodstva Netsa.

 

Brook Lopez je jedan od glavnih igrača Netsa u proteklim sezonama sa prosjekom od 17,4 poena tokom četiri sezone. Lopez je potpisao ugovor na četiri godine u kojim će inkasirati 61 milion dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.