Netsi pobijedili Celticse, Džanana Musu šut i dalje ne ide
(Foto: EPA)

Skromno izdanje bh. košarkaša

Netsi pobijedili Celticse, Džanana Musu šut i dalje ne ide

M. Šljivak

Košarkaši Brooklyn Netsa savladali su Boston Celtice u svom Barclays Centru rezultatom 112:107.

Netsi su odlično ušli u ovaj meč. Od prve sekunde su imali prednost i činilo se kako im večeras Celticsi neće moći previše napraviti.

Imao je domaći tim čak i 14 poena prednosti tokom prve dionice, ali su Celticsi veoma dobrom završnicom prve dionice razliku spustili na ipak pristojnih minus sedam, 31:24.

Gosti iz Bostona uspjeli su čak i da povedu tokom druge dionice. Ipak, nisu uspjeli da iskoriste taj voljni momenat i da stvore veću prednost, pa je Brooklyn veoma brzo ponovo podigao vodstvo na pristojnu razliku.

Ipak, sami finiš prvog dijela ponovo je pripao Celtcisima koji su na odmor otišli sa samo tri poena zaostatka (58:55).

Precrtana košarka iz prvog poluvremena viđena je u trećem periodu. Ponovo je razlika Netsa išla do maksimalnih plus 14, no ponovo igrači Bostona igraju veoma dobru završnicu četvrtine.

Imali su čak i priliku da izjednače, ali u tome nisu uspjeli, pa su Netsi ipak u posljednju dionicu ušli sa solidnih šest poena prednosti, 87:81.

Trojkama su Netsi tokom kompletne utakmice razbijali protivnika. Šutirali su zaista veoma dobro i na taj način su konstantno dizali svoju prednost.

U jednom trenutku domaći tim odlazi i na plus 15, ali Celticsi se ponovo uspijevaju vratiti i zakomplikovati utakmicu Netsima. Međutim, nisu uspjeli igrači Bostona kreirati neki veliki preokret i na kraju je domaći sastav stigao do pobjede.

Spencer Dinwiddie je odigrao još jedan fantastičan meč. Ubacio je 32 poena i dodao je 11 asistencija u pobjedničkom timu.

Džanan Musa je na parketu proveo 17 minuta. Nije se previše istakao u napadačkom dijelu igre i pogodio je jedan šut od četiri pokušaja, a susret je završio sa četiri poena, dva skoka i dvije asistencije.

Sa druge strane najefikasniji je bio Jayson Tatum sa 26 poena.

Promo

Top Komentari

Horde
Samo treniraj jako care i doći će sve na svoje
4 0
Chupy
Kad se sjetim kako je ubijao po evropi, ovo mi je malo cudno! Da li je strah, respect ili ili, nemam pojma. Stagod da je, nadam se da ce tu kocnicu prevazici.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi