Netsi žele zadržati Krisa Humphriesa

Hemija pod koševima

Netsi žele zadržati Krisa Humphriesa

M. Skaka

Brooklyn Netsi sklapaju ekipu kojom žele proboj u play off, a posljednji sastojak koji bi ih tamo mogao i odvesti je krilni centar Krisa Humphries.

Ostanak Humphriesa u Netsima postao je izvjestan, pogotovo nakon što je generalni menadžer ekipe izjavio za New York Post:

"Kris želi biti ovdje. Sada je samo pitanje kako ćemo se dogovoriti."

Humphries je krajem 2011. godine potpisao jednogodišnji ugovor sa Netsima vrijedan 8 miliona dolara.

Humphries igra na mjestu krilnog centra kao i naš Mirza Teletović koji bi ipak mogao više vremena provesti igrajući na krilu. U proteklim sezonama njegova karijera je u usponu. U sezoni 2009-10 igrao je u 44 utakmice i prosječno ubacivao 8,1 poen te imao 6,5 skokova, da bi u posljednje dvije sezone povećao svoju minutažu i ubacivao po 11,9 poena i u tom periodu počeo u 106 utakmica. Za očekivati je da u sezoni koja je pred nama bude još bolji.

Što je možda i važnije, od 2009-10 sezone Humphries je igrao skupa sa Brookom Lopezom u Netsima. Sada, kada je Lopez produžio ugovor, sa Krisom Humphriesom Netsi bi zadržali sjajnu hemiju pod koševima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.