Neuništivi Nikos Zisis pred povratkom u AEK

37-godišnjak se vraća u klub u kojem je počeo karijeru

Neuništivi Nikos Zisis pred povratkom u AEK

Jedan od najkvalitetnijih playmakera u Europi u 21-stoljeću, grčki košarkaš Nikos Zizis, nastavit će svoju fantastičnu karijeru u klubu u kojem je počela njegova nevjerojatna priča, atenskom AEK-u.

Da Zizis nema namjeru okončavati karijeru govori i činjenica da je AEK ovom košarkašu poniklom u njegovim omladinskim pogonima ponudio ugovor do sredine 2021. godine. 

Njegov sadašnji klub Jouventud iz Badalone odlučio je da Zizisu ne pravi probleme nego da mu dopusti povratak u klub koji ga je prije nekih 20-ak godina etablirao i lansirao u sami vrh europske košarke. U svojoj sjajnoj karijeri Zizis je nastupao za Benetton, CSKA, Montepaschi Siena, Bilbao, Unics, Fenerbahce, Brose Bamberg, Jouventud a sada će opet zaigrati za klub u kojem je davne 2000-te godine dobio svoje prve seniorske minute. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi