New Orleans Hornetsi otkupili ugovor Edina Bavčića
Teletović i Bavčić na okupljanju košarkaške reprezentacije BiH

Još jedan bosanski NBA trejd

New Orleans Hornetsi otkupili ugovor Edina Bavčića

M. Skaka

Prava na ugovor Edina Bavčića koja su Philadelphia 76ersi osigurali još davne 2006. godine danas su preuzeli New Orleans Hornetsi u trejdu u kojem su učestvovala tri kluba.

Hornetsi su dobili prava na Bavčića, Goleden State Warriorsi su poslali Dorella Wrighta u Philadelphiu, dok je među Warriorse otišao Jerretta Jacka. 76ersi su u ovom trejdu dobili i Darryla Watkinsa iz New Orleansa.

Hornetse je nedavno napustio i Chris Kaman koji je otišao u Dallas Maverickse što za američke medije čini akviziciju Bavčića još logičnijom.

Podsjetimo, Bavčić je draftovan 2006. u drugoj rundi od Tornto Raptoprsa, a onda je trejdovan u Philadelphia 76erse, međutim nije vidio terene u NBA, već je nastavio karijeru u Evropi.

Uz dosta uspjeha Bavčić je proteklu sezonu proveo igrajući za grčki KAOD.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.