Ni Beal ni Wall: Ariza doveo Bullse na korak od ispadanja

Wizardsi vode 3:1 u seriji

Ni Beal ni Wall: Ariza doveo Bullse na korak od ispadanja

Edmir Škorić

Košarkaši Washington Wizardsa savladali su Chicago Bullse sa 98:89 i poveli s 3:1 u seriji prvog kruga doigravanja.

Bullsi su doigravanje otvorili s dva domaća poraza, ali su uspjeli napraviti takozvani break, no na drugoj gostovanju u Washingtonu upisali su ukupno treći poraz u prvoj rundi doigravanja.

Nevjerovatno loš početak Bullsa bio je, čini se, presudan. Domaći košarkaši rade 14:0 seriju, a nakon prve četvrtine vodili su 28:18. Bullsi nisu imali nijednom vodstvo na večerašnjem susretu.

Na poluvremenu su gubili 15 razlike (55:40). Početkom treće četvrtine Wizardsi vode i 18 pooena razlike, u jednom trenutku i 21 razlike, a sa plus 20 ulaze u zadnju dionicu (82:62). Uspjeli su "bikovi" da srede svoje reedove, primaknu se na minus osam (91:83), no snage za potpuni povratak više nije bilo.

Niti John Wall niti Bradley Beal nisu vodili Wizardse do pobjede, već sjani krilni igrač Trevor Ariza, koji je ubacio 30 poena uz osam skokova! Beal je dodao 18 poena, Marcin Gortat 17, Wall 15 uz 10 asistencija.

Kod Bullsa je "poludio" Taj Gibson sa 32 poena, no jedino on je bio raspoložen. Jimmy Butler je ubacio 16, Joakim Noah 10 uz 15 skokova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.