Nicolo Melli propušta Mundobasket
Sjajno krilo Memphisa neće moći pomoći svojoj reprezentaciji u Kini

Zbog ozljede koljena

Nicolo Melli propušta Mundobasket

Sjajno, sada već bivše krilo Fenerbahcea Nicolo Melli propustit će predstojeće Svjetsko prvenstvo u košarci koje će krajem avgusta početi u Kini.

Danas je to objavljeno na presici Talijanskog košarkaškog saveza a ovaj krilni košarkaš je bio upitan za nastup na SP od samog početka priprema zbog neugodne ozljede koljena koju je na kraju i operirao ali oporavak nije protekao na željeni način. 

Njegovi suigrači nastavljaju s treninzima a već u srijedu će odigrati pripremni meč s Venezuelom. Poslije toga Azzuri će nastupiti na Acropolis Cupu u Grčkoj gdje će snage odmjeriti s domaćom reprezentacijom te selekcijama Srbije i Turske.

Na Acropolis Cupu neće igrati ni Luigi Datome te Danilo Gallinari ali se očekuje da će obojica biti spremni za otvaranje Mundobasketa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi