Nigerija i Iran osigurali nastup na OI
Nigerijci su, uz Irance danas ovjerili nastup na OI u Tokiju iduće godine

Najbolja afrička i azijska selekcija na SP

Nigerija i Iran osigurali nastup na OI

Košarkaške reprezentacije Nigerije i Irana današnjim su pobjedama nad Kinom, tj. Filipinima osigurale nastup na Olimpijskim Igrama u Tokiu iduće godine. 

Nigerijci su pobjedom protiv Kine 86-73 osigurali naslov najbolje afričke selekcije na Mundobasketu i to im je automatski donijelo vizu za Tokio. Josh Okogie sa 18 poena bio je najbolji kod Nigerijaca a Udoh sa 13 i Nnamdi s 12 poena su mu odlično asistirali. Yi Yinlan s 27 koševa bio je premalo za Kineze.

Iranci su također danas u sjajnoj izvedbi deklasirali Filipine s 95-75 te uz poraz Kineza postali najboljom azijskom selekcijom na Mundobasketu. Irance je do trijumfa i velikog uspjeha vodio njihov već sada legendarni košarkaš Hamed Haddadi s 19 poena. Ko Filipina je Blatche zabio 16 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi