Nihad Đedović na NBA draftu

Završen rok za prijave igrača

Nihad Đedović na NBA draftu

Poznati su svi igrači koji su poslali prijave za ovogodišnji NBA draft, koji će biti održan 23. juna u Newarku. Među kandidatima je i bh. reprezentativac Nihad Đedović.

Svi igrači koji su se prijavili za ovogodišnji draft mogu se predomisliti i odustati, ali ne kasnije od 13. juna. Broj evropskih igrača koji s eprijavio je povelik, ali nekih velikih imena kao ranijih godina baš i nema.

Pored našeg reprezentativca među igračima sa prostora bivše Jugoslavije su Nikola Mirotić iz Real Madrida, zatim Cibonin dvojac Tomislav Zubčić i Leon Radošević i Jan Vesely iz Partizana.

Od ostalih evropskih igrača vrijedi spomenuti Andrewa Albicyja iz Parisa, zatim Litvance Donatasa Motiejunasa iz Benettona i Jonasa Valanciunasa iz Rytasa, Abdel Kader Syllu, kojeg smo imali prilike gledati u dresu Nancyja protiv Bosne itd.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.