Nije Curry, ali ruši sve rekorde

Green među odabranim društvom

Nije Curry, ali ruši sve rekorde

Midhat Šljivak

Draymond Green jedan je od glavnih igrača Golden State Warriorsa.

Sjajno krilo tima iz Oaklanda je u sjeni zvijezda ovog tima Stephena Curryja i Klaya Thompsona, ali ono što pokazuje na parketu je zaista vrhunski.

Green je sinoć u susretu protiv Bostona ispisao povijest franšize, ali i NBA lige. Postao je tek treći čovjek u posljednjih 40 godina koji je u svim segmentima igre bio na vrhunskom nivou.

Postigao je Green 24 poena, imao je 11 skokova, te po pet asistencija, ukradenih lopti i blokada. To mu je donijelo mjesto u povijesti NBA lige, jer su sličan učinak od preko 20 poena, 10 skokova, te po pet i više ostalih statističkih parametara imala samo dvojica košarkaša.

Uspjelo je to legendama NBA lige Hakeemu Olajuwonu i Derricku Colemanu, pa je tako Green sinoć ušao u odabrano društvo najjače lige svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.