"Nije fer da igrači osiguraju Svjetsko prvenstvo i tamo ne igraju"
Foto: EPA

Ricky Rubio o kvalifikacijama

"Nije fer da igrači osiguraju Svjetsko prvenstvo i tamo ne igraju"

Midhat Šljivak

Playmaker Utah Jazza Ricky Rubio komentarisao je FIBA sistem kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koji onemogućava najboljim košarkašima svijeta da igraju za reprezentaciju.

Rubio žali zbog košarkaša koji će izboriti nastup na smotri najboljih selekcija svijeta, ali će na kraju ipak ostati kući jer će njihovo mjesto zauzeti neka od zvijezda iz Eurolige ili NBA lige.

"Bio sam ponosan na igrače gledajući kako se bore za svaku loptu. Nije fer prema njima da izbore plasman na Svjetsko prvenstvo i da ne igraju tamo", rekao je Rubio, te je komentarisao sistem kvalifikacija:

"Smatram da se može naći rješenje. Igračima treba omogućiti da igraju za reprezentaciju kad god to mogu", istakao je Rubio.

Ovaj košarkaš sa selekcijom Španije ima čak šest medalja sa velikih takmičenja i sigurno je da će biti i putnik u Kinu 2019. godine ako ne bude nekih nepredviđenih okolnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti