"Nije me zanimalo šta Nurkić priča jer je odlučio meč"

Lillard nakon pobjede nad Netsima

"Nije me zanimalo šta Nurkić priča jer je odlučio meč"

M. Šljivak, foto: EPA

Jusuf Nurkić sinoć je odigrao fantastičan meč za Portland Trail Blazerse u pobjedi nad Brooklyn Netsima 127:125. 

Meč je završio sa double-double učinkom od 29 poena i 14 skokova, a ovom učinku je dodao četiri blokade i tri asistencije.

Nurkić je u finišu meča napravio odlučujuću prednost. Nakon što je izblokiran, uspio je da vrati loptu i da pogodi u situaciji dva plus jedan za prednost od 126:123.

Međutim, nakon toga je Nurkić imao šansu da završi meč poenima sa slobodnih bacanja, ali ih je oba promašio. Srećom, Netsi to nisu iskoristili, a bh. centar se nakon meča žalio Damienu Lillardu. J

usuf tvrdi kako je krivac što meč nije na vrijeme riješen, ali Lillard za to nije želio čuti.

"Nakon utakmice Nurkić se žalio da je promašio bacanja, da je uradio ovo ili oni pogrešno. Prekinuo sam ga i rekao mu da me ne zanima to što priča jer je napravio najvažniju akciju na utakmici", rekao je Lillard, te je dodao:

"Mogla je utakmica otići na njihovu stranu. Ipak, on je ostao priseban, uhvatio je loptu i pogodio. To je bila odlučujuća akcija na utakmici. Odlučio je utakmicu", istakao je Lillard.

Nurkić će na parket ponovo večeras, a protivnik je Washington.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi