Hrvatska košarkašica nastupila u WNBA-u, porukom na majici privukla veliku pažnju

Konačno debitovala

Hrvatska košarkašica nastupila u WNBA-u, porukom na majici privukla veliku pažnju

Edmir Škorić

Nika Mühl (23) konačno je debitovala u WNBA-u, najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu. Zbog problema s vizom nije igrala u prve četiri utakmice, da bi debitovala u pobjedi Seattle Storma nad Indiana Feverom (85:83).

Nika je igrala tri minute za Seattle, te je za to vrijeme uhvatila dva poena, ali nije uspjela poentirati.

U dvoranu je stigla u posebnoj majici na kojoj je preslika njene vize, a preko nje je pisalo: "Approved" (odobreno). Ona je na ovaj način htjela da skrene pozornost na američku birokraciju koja joj nije dala debitovati za Seattle sve do pete utakmice.

Ona je izabrana 14. izborom na ovogodišnjem draftu nakon četiri godine na univerzitetu UConn, gdje je postala košarkašica sa najviše asistencija u historiji tog univerziteta.

Nika je postala četvrta hrvatska košarkašica u historiji WNBA-a nakon Koraljke Hlede, Vedrane Grgin Fonsece i Ivane Dojkić, koja trenutno igra za New York Liberty, a prošle sezone je bila u Seattleu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi