Niko kao Steph Curry: Odao počast žrtvama na Chapel Hillu

Prva trica All-Stara

Niko kao Steph Curry: Odao počast žrtvama na Chapel Hillu

Stephen Curry je spada trenutno među najveće zvijezde NBA lige. Bek Golden State Warriorsa je svoje tricaške sposobnosti dokazao i tokom NBA All-Starr vikenda kada je trijumfovao u takmičenju šutiranja trica, a na kraju je u finalu stigao do brojke do 27 poena.

Pred sami početak ovoga takmičenja Curry se našao u jednoj neugodnoj situaciji. Neko mu je neposredno pred takmičenje ukrao dva para novih patika brenda Under Armour koje je Curry trebao predstaviti upravo tokom All-Stara.

Ipak, brzom reakcijom Under Armoura Stephu su dostavljena dva nova para njegovih "ljubimica". Neposredno pred održavanje All-Star vikenda u Sjedinjenim Američkim Državama, tačnije u mjestu Chapell Hill u Sjevernoj Karolini, ubijeno je troje muslimanskih studenata. Ovu vijest pojedini svjetski mediji su svjesno ili ne izignorisali, te površno izvijestili o njima, ali je "prva trica All-Stara" odala počast žrtvama ovog stravičnog zločina.

Na svojim najnovijim patikama simboličnog naziva 'od oca za sina' bek Ratnika je ispisao ime jednog od nastradalih studenata, a patike je nosio na utakmici između Istoka i Zapada.

"Iako se nikada nismo upoznali, ja se nadam da će ovaj potez makar nešto značiti prijateljima i porodici nastradalog znajući da je on bio veliki zaljubljenik košarke. Jednostavno želio sam da znaju da nisu sami", rekao je Curry koji je na svojim patikama ispisao hashtag #RIPDeah i #CurryforDeah, ime jednog od troje nastradalih muslimanskih studenata.

[twitter]pic.twitter.com/v1OMWqcPS6[/twitter]

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.