Niko nema previše interesa za prvog pika NBA drafta
(Foto: EPA)

A trebao je biti zvijezda...

Niko nema previše interesa za prvog pika NBA drafta

M. Šljivak

Mnogo je košarkaša koji nisu ostvarili karijere u NBA ligi iako su bili visoko birani na draftu.


Dosta je primjera kada i prvi pikovi potpuno izgube po dolasku u ligu, a jedan od najgorih prvih izbora ikad je kanadski košarkaš Anthony Bennett.

Njega su na draftu 2013. godine kao prvog birali Cleveland Cavaliersi. Međutim, poziciju broj jedan nikad nije opravdao, pa je zatim nakon Cavsa lutao po Minnesoti, Torontu i Brooklynu, gdje se također nije naigrao.

Očajan je bio i u Fenerbahčeu. Otjeran je nakon 10 utakmica, a pred start nove sezone u gotovo svim ligama svijeta, 25-godišnji krilni centar je još uvijek bez kluba.

Stidljivo se govori o njegovom dolasku u Evropu. Povezuje se Bennett sa italijanskim timovima Reggio Emilia i Virtus Bologna, ali za sada još uvijek ništa nije dogovoreno.

Pitanje je i u kakvom je fizičkom stanju ovaj košarkaš. Posljednji angažman je imao prošle sezone u NBDL-u i sigurno je da će mu trebati vremena da se prilagodi, ako se ponovo zaputi ka Evropi.

Bennett je u NBA karijeri odigrao 151 meč i na prosjeku je od 4.4 poena. Prošle sezone u dresu Maine Red Clawsa u NBDL ligi ubacivao je 14 poena i imao je šest skokova po meču.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi