"Nikoga nećemo silom zadržavati"

Admir Bukva o mogućem odlasku Bože Đurasovića

"Nikoga nećemo silom zadržavati"

Jedan od najboljih igrača Bosne Božo Đurasović dobio je ponudu jednog njemačkog prvoligaša, i sutrašnja utakmica protiv Leotara mogla bi biti zadnja njegova utakmica u dresu Studenata.

Već je postala ustaljena praksa u našim klubovima, posebno košarkaškim, da igrači u jeku sezone napuštaju klubove i trenerima ostavljaj praznine u sastavu. Mogući odlazak Bože Đurasovića čelne ljude KK Bosna pomalo je i naljutio.

"Jasno nam je da svako želi igrati gdje mu je bolje, ali mislim da postoje neki ljudski odnosi. Danas sam imao sastanak sa igračima i rekao sam im da nikoga nećemo zastavljati, ali trebaju nas upoznati sa svojim namjerama kako bi na vrijeme pronašli zamjenu", kaže za naš portal direktor KK Bosna Admir Bukva.

"Božo sigurno nije pokvaren momak, nije ništa mislio loše, ali on, i svi ostali, moraju nam reći kada odluče da idu. Ovi momci su dobili jednu tešku ulogu da igraju za Bosnu u teškim vremenima. Situacija je jako teška, ali se ta situacija u klubu zasad ne odražava na rezultate kluba. Zbog toga bi bilo ljudski prema suigračima da se kaže kada neko odluči da ide", kaže Bukva.

Božo Đurasović je bio na današnjem treningu Bosne, i vjerovatno će igrati u sutrašnjem duelu protiv svog bivšeg kluba Leotara, ali njegova dalja sudbina biće poznata nakon sastanka ljudi iz Bosne sa Đurasovićevim menadžerom.

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.