Nikolić: Nismo ispoštovali ni 20 posto od dogovorenog
Foto: KKPartizan.rs

Trener Partizana nakon poraza od Zvezde

Nikolić: Nismo ispoštovali ni 20 posto od dogovorenog

Partizan i Crvena zvezda su u okviru sedmog kola ABA lige odigrali prvi beogradski derbi u ovoj sezoni, a u prepunom Pioniru su bolji bili "crveno-bijeli" i slavili pobjedu rezultatom 100:84.

Nakon poraza svoje ekipe trener Partizana Miroslav Muta Nikolić je bio izuzetno nezadovoljan, ponajviše zbog činjenice da njegovi izabranici nisu na parketu "ispoštovali" dogovor iz svlačionice.

"Zvezda nas je nadigrala u svim elementima igre. Od onoga što smo se dogovrali, nažalost ni 20 posto nismo ispoštovali. Nismo mogli braniti njihove kontre. Rekao sam im da borbenosti i emocija neće faliti, ali da moramo igrati pametno, jer Zvezda trenutno ima bolju igru", izjavio je nakon poraza Partizana trener Nikolić, pa nastavio:

"Širili su nas na 'pick and popu' i dali su nam puno trojki...Naš centar se nije uklopio, kasnio je na njihovom 'pick and popu'. Nismo imali koncentracije, odigrali su bolje i korektnije, nama ostaje da nastavimo sa radom."

Ne možemo biti zadovoljni partijom u kojoj smo primili 100 poena, ali ne smijemo da padnemo, jer nas za dva dana čeka Lokomotiva", poručio je na kraju trener Partizana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi