"Nisam otišao zbog loših rezultata"

Dejan Parežanin o odlasku iz KK Bosna

"Nisam otišao zbog loših rezultata"

Nakon poraza od Čapljine u četvrtom kolu Lige 6, trener Bosne Dejan Parežanin je podnio ostavku, pa su mnogi mediji kao razlog naveli neočekivani poraz od Čapljine, ali Parežanin kaže da to nije istina.

"Ostavku nisam podnio zbog nedostatka rezultata ili poraza od Čapljine, što je konstatovao i UO, jer rezultat i ciljevi ne samo da su ostvareni nego su i prebačeni. Moja ostavka, koju je UO usvojio, je u osnovi zbog toga što uprava kluba nije obezbjedila ni minum sredstava za moj život, te za nesmetan rad ekipe", kaže Dejan Parežanin.

"Osjećam da ni fizički ni mentalno više nisam u ovom poslu, a nisam čovjek koji će olako preći preko nekih stvari i čovjek koji će okrenuti glavu od problema. Nisam mogao dozvoliti da neke stvari prolaze pored mene", pun gorčine govori sada već bivši trener Studenata.

Dejan Parežanin kaže da niko ne može ništa zamjeriti igračima i stručnom štabu, jer su dali sve od sebe, a kako je već ranije istakao, svi ciljevi koji su zacrtani pred početak sezone su čak i prebačeni.

"Ovim momcima, kako igračima tako i članovima stručnog štaba, niko ne može ništa reći. Ja sam na njih ponosan. Zadovoljan sam i radom direktora kluba Admzra Bukve. Nema vrata u ovom gradu da on nije pokucao na njih. U klubu sam osam godina, Znam kako ko diše u ovom klubu, svi smo dali svoj maksimum".

Parežanin kaže da će sada da se odmori u krugu svoje porodice koja je zbog njegovih obaveza bila malo zapostavljena, a nakon toga će krenuti dalje u svojoj karijeri.

"Provodim više vremena sa porodicom, jer sam im zbog obaveza uskratio mnogo toga. Odmorit ću se uz njih, a onda ću stupiti u kontak sa menadžerom i pokušati naći neki posao", istakao je Dejan Parežanin.

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije