"Nisam se nadao seriji 6-0"

Rizvić nakon uspješnog niza Bosne

"Nisam se nadao seriji 6-0"

Nakon derbi utakmice 7. kola i pobjede Bosne nad neugodnim sastavom Zrinjskog (95:87) studenti ulaze u sedmicu koja im prvog dana vikenda (19. novembar) nudi gostovanje u Banja Luci.

Nakon serije od 6-0, bit će to još jedna prilika za dokazivanje i pokušaj nastavka niza u kojem igrači Hamde Frljka još nisu osjetili poraza.

Odličan niz Bosne komentarisao je i Ramo Rizvić, od ove sezone novi igrač u ekipi. Ovaj košarkaš, koji je protiv Zrinjskog, uz Rahimića i Hodžića bio ponajbolji u timu, rekao nam je da u Bosni nisu očekivali baš ovako uspješan start, te se još jednom osvrnuo na utakmicu koju su odigrali proteklog vikenda.

"Serija od 6 pobjeda u nizu je iza nas i pravo da vam kažem, ja se nisam nadao da ćemo nakon 7 kola biti jedina ekipa bez poraza. Nadam se da će ovako ostati i da ćemo nastaviti sa ovakvim partijama. Utakmica sa Zrinjskim je iza nas i mogu vam reći da je to bila naša najbolja igra u dosadašnjem dijelu šampionata. Imali smo nadahnutog protivnika sa trenerom koji je očito dobro skautirao prije našeg meča. Kapelan je rijetko koji šut promašio i na kraju svega možemo konstatovati da smo savladali tim koji će po mom mišljenju ući među četiri ekipe. Njihov omjer pobjeda i poraza i ne oslikava na najbolji način njihovu kvalitetu. Ponavljam još jednom, bila je to veoma važna pobjeda za nas."

U derbiju protiv Zrinjskog Rizvić je postigao 12 poena uz postotak šuta od 50% (za dva 3/6, za tri 1/2, slobodna 3/3) uz sve ovo bio je drugi najbolji skakač u timu sa 8 skokova. Sve ovo ali i statistike iz prijašnjih mečeva pokazuju da se ovaj igrač veoma brzo navikao na ekipu u koju je stigao ovoga ljeta. Interesovalo nas je njegovo mišljenje, pogotovo uzimajući u obzir da je dolazak u Bosnu nakon svih dešavanja koja prate klub, poprilično smion potez.

"Da, ali Bosna je Bosna", kaže Rizvić, te odmah dodaje još i ovo.

"Ja sam u Čeliku imao veliku slobodu u igri, ali evo i ovdje minutaža uopšte nije loša. Imamo mlad tim i koliko vidim za sve će biti dosta prilika. Bitno je da nastavimo ovim tempom i da ne posustajemo u radu, a krajnji rezultat će reći da li smo u tome bili uspješni ili ne."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti