Ništa im nije sveto: U Beogradu uništen mural Harisa Brkića

Ko stoji iza svega?

Ništa im nije sveto: U Beogradu uništen mural Harisa Brkića

E. Škorić

Nepoznata lica su protekle noći u Beogradu uništili murale grupe navijača crno-bijelih "Grobar treš romantizam".

U većem dijelu Beograda nalazili su se murali s navijačima i igračima Partizana, no nepoznati vandali su uništili ta remek djela urbane umjetnosti.

Uništen je mural i nastradalom košarkaši Harisu Brkiću, koji je u Paritzan prešao iz sarajevske Bosne i koji je ubijen ispred dvorane Pionir 15. decembra 2000. godine.

“Noćas su prekrečeni svi GTR/GRUPA Jna murali po cijelom Beogradu od strane N.N. izvršitelja. Ništa nije sveto, pa ni Duško Radović, Bora Todorović, Mance, Aligrudić, Borota, Haris Brkić, Zoran Radmilović, Nada Knežević i ostali velikani ovog grada. Sve je organizovano vojnički, tokom noći po cijelom Beogradu, kao i mural Voji Pančevcu u Pančevu. Nikog ne bi da optužujemo odmah, ali zna se na koga liči ova akcija. Neka je na čast čovjeku koji uzme crnu farbu, pogleda Duška Radovića u oči i uništi ga", stoji u obaveštenju za javnost grupe ‘Grobarski treš romantizam’.

Promo

Top Komentari

Rustempasa
Pa to je zbog toga sto je Bosnjak, nista se ne moze uporediti sa srpskom mrznjom prema drugima.
5 9
Benjamingst
Mrze oni sve i cak i svoje.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi