Ništa od Anadolu Efesa; Ryan Broekhoff potpisuje za 76-erse

Philadelphia nova destinacija za Australca

Ništa od Anadolu Efesa; Ryan Broekhoff potpisuje za 76-erse

Australski krilni košarkaš Ryan Broekhoff postat će članom Philadelphia 76-ersa. 

Ovaj rasni strijelac koji se usred prošle sezone rastao s Dallas Mavericksima bio je glavnom metom nekoliko euroligaških klubova. Prije svih u redu je stajao Anadolu Efes koji je s igračevim agentom obavio preliminarne razgovore. 

No ipak, upravo njegov agent Andy Shiffman u razgovoru za ESPN otkrio je kako je nova destinacija njegovog klijenta tim Philadelphia 76-ersa koji su Australcu ponudilu ugovor za iduću sezonu. 

Tako će barem zasada Broekhoffovi europski klubovi ostati Besiktas i ruski Lokomotiv Kuban iz kojeg se otisnuo u NBA ligu gdje je proveo sezonu i pol u Mavericksima. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi