Ništa od proširenja NBA lige
Foto: EPA

Silver istakao

Ništa od proširenja NBA lige

Midhat Šljivak

Prvi čovjek NBA lige Adam Silver odbacio je navode o mogućem proširenju lige.

Iako se sve češće spominje mogućnost da će neki gradovi dobiti svoje NBA franšize, to za sada nije u planu lige, što je potrvrdio i komesar Silver.

"Proširenje lige nije nam u prvom planu. Fokusiran sam na kreiranje što konkurentnije lige. To nam je prvi cilj", rekao je Silver.

Prethodnih mjeseci se spominjalo da će Seattle ponovo dobiti NBA tim. Također, spominje se i Kansas City kao moguće mjesto za novu franšizu, ali za sada su ti planovi daleko od realizacije.

Ipak, u narednim godinama se očekuje da će NBA liga dobiti još nekoliko timova, a svi jedva čekaju povratak legendarnih SuperSonicsa u Seattle.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi