Nixon na probi u Širokom
Nixon je karijeru počeo u Long Beach State 49ersima

Najbolji strijelac izraelske druge lige u BiH

Nixon na probi u Širokom

Aaron Nixon, 26-godišnji američki branič priključit će se ekipi Širokog Eroneta koja se od sutra nalazi na pripremama u Francuskoj.

Nixon je  prošloj sezoni nastupao za izraelski Eroni star Kiryat Ata i sa prosjekom od 19.1 koševa bio najbolji strijelac izraelske Nacionalne lige, te prosječno igrao 35 minuta i imao 3.4 asistencije i 3 skoka. On će se momčadi priključiti u Francuskoj i ostati na probi 15 dana, a ukoliko zadovolji s njim će se potpisati ugovor.

Ekipa Širokog sutra (11. rujna) putuje u Francusku gdje će  odigrati nekoliko jakih utakmica sa francuskim i belgijskim ekipama. Na povratku iz Francuske Široki Eronet će nastupiti na Cedevitinom turniru u Zagrebu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.