Nixon otpušten, Čolak angažiran
Drugi uzastopni poraz donio je rotacije na Pecari

Promjene na Pecari

Nixon otpušten, Čolak angažiran

Aaron Nixon ipak neće ostati u redovima Širokog Eroneta jer nije zadovoljio, a angažiran je bivši igrač Širokog, a prošle sezone Cedevite Frano Čolak.

Jučer je održana sjednica  Širokog Eroneta gdje je uprava kluba sa Pecare razgovarala sa trenerom Vlašićem o trenutnom stanju u ekipi. Donijeta je odluka da Aaron Nixon nije igrač kakav treba Širokom pa će se najvjerojatnije tu tražiti novo riješenje. Također, Nixon je imao čudne i nedisciplinirane rekacije nakon što ga je Vlašić izveo na klupu u utakmici sa Heliosom što je dodatno utjecalo na ovu odluku.

Šime Špralja se u utakmici sa Heliosom ozljedio, utvrđeno je da ga na terenu neće biti oko 12-20 dana pa je uprava Širokog angažirala svog bivšeg igrača Franu Čolaka. Čolak je prošle sezone nastupao za Cedevitu, a u Široki dolazi na jednomjesečnu probu i moguće je ako zadovolji da ostane do kraja sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.