Njegoš Sikiraš povukao prijavu sa NBA drafta

Neće ga biti na draftu

Njegoš Sikiraš povukao prijavu sa NBA drafta

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i  Hercegovine Njegoš Sikiraš povukao je prijavu sa NBA drafta.

Ovaj 20-godišnji košarkaš se prije nekoliko mjeseci prijavio za draft. Međutim, odlučio je da je još uvijek rano za pokušaj odlaska 'preko bare' i odlučio je da povuče prijavu.

Naravno, Sikiraš će imati mogućnost da se prijavi i na neki od narednih draftova. Internacionalni igrači se mogu prijaviti do 22. godine, pa ćemo bh. košarkaš na draftu vjerovatno gledati naredne godine.

Pored njega, još je nekoliko poznatih imena iz regiona povuklo prijave sa ovogodišnjeg drafta.

Prije svega tu je košarkaš Igokee i reprezentativac Srbije Dalibor Ilić, a isto su učinili još Darko Bajo, Ognjen Čarapić, Nikola Mišković, Toni Nakić, Dino Radončić, Boriša Simanić...

Novi reprezentativac BiH Samir Šehić ostao je na draftu, a u narednim danima će obaviti određene treninge sa NBA ekipama.

Danas je na rasporedu trening sa Portland Trail Blazersima...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije