Noah dobio otkaz, ali je napunio džepove
Francuz je u prošlosti igrao zaista fantastično u dresu Chicago Bullsa. Očekivalo se da sa takvim igrama nastavi i u Knicksima, ali to se na kraju nije dogodilo. Otišao je sa očajnim učinkom, ali sa 72 miliona dolara (Foto: EPA)

Knicksi otpustili centra

Noah dobio otkaz, ali je napunio džepove

M. Šljivak

Francuski košarkaš Joakim Noah dobio je otkaz u New York Knicksima.

Iskusni centar je imao dvije razočaravajuće sezone u Velikoj jabuci. Prošle sezone je nastupio samo u sedam utakmica i nakon sukoba sa trenerom i rukovodstvom tima, očekivano je došlo do raskida saradnje.

Danas je ova vijest zvanično objavljena, a 33-godišnji centar će iz dresa Knicksa otići sa 38 miliona dolara koje su mu dužni isplatiti u preostale dvije godine ugovora.

Noah je 2016. godine potpisao četverogodišnji ugovor sa Knicksima vrijedan 72 miliona dolara, ali je nastupio u svega 53 utakmice sa manje od pet poena po meču.

Također je imao i dvije opreacije, 20 utakmica suspenzije, ali on je na kraju vjerovatno najviše zadovoljan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi