Noć na NBA parketima obilježilo nekoliko košarkaša

Trijumf Lakersa

Noć na NBA parketima obilježilo nekoliko košarkaša

A. Čaušević

Noć na NBA parketima obilježio je LeBron James koji je LA Lakersima donio treći trijumf u nizu.

Lakersi su bili domaćini Sacramento Kingsima te su na kraju upisali važnu pobjedu rezultatom 122:114.

Najbolji pojedinac utakmice bio je James sa 31 poenom te po pest asistencija i skokova. Odličan za goste sa 30 poena bio je Fox.

Brojku od 30 poena prešao je i VanVleet koji je u pobjedi Toronto Raptorsa nad San Antonio Spursima zabio 33 poena. Konačan rezultat meča glasio je 129:104.

Odlično izdanje su pružili Barrett (32 peona) i Randle (30 poena, 16 skokova) u pobjedi New York Knicksa nad Indiana Pacersima rezultatom 104:94.

Booker je sa 33 poena predvodio Phoenix Sunse na gostovanju kod New Orleans Peciansa i vrijednoj pobjedi 110:123.

Jedini meč koji nije donio individualni učinak preko 30 poena je duel Cleveland Cavaliersa i Memphis Grizzlisa. Gosti su slavili 106:110. Najbolji kod domaćina sa 27 poena bio je Garland, dok je goste predvodio Morant sa 26 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi