Nova pobjeda Fenerbahcea
Preldžić je bio odličan u odbrani

BEKO Liga

Nova pobjeda Fenerbahcea

Odigrane su prve tri utakmice trećeg kola turske BEKO lige u kojima su domaći klubovi bili stopostotni. Nakon tri kola jedine ekipe bez poraza su Fenrbahce i Efes, ali Efes ima susret manje.

Od naših igrača jedino je nastupio Preldžić koji je odigrao solidno, dok Mršić i Nešović nisu igrali, a Paščanović, Delić i Mujezinović svoje utakmice igraju sutra.

Fenerbahce je nastavio s odličnim igrama u turskom prvenstvu i protiv Banvita kojeg je tim Bogdana Tanjevića dobio rezultatom 81:63. Banvit se dobro držao u prvom poluvremenu i na odmor su otišli sa samo poenom zaostatka, ali su znatno bolji igrači Fenera u drugom dijelu zaigrali punom snagom i otklonili dvojbe oko pobjednika.

Ni ovaj put u za Fenerbahce nisu igrali Damir Mršić i Mirsad Turkcan koji su utakmicu pregledali s klupe. Najbolji igrač Fenera bio je Lynn Greer sa 24 poena, dok je vrlo dobar bio i Oguz Savas sa 16 poena. Emir Preldžić je bio nešto skromniji u šuterskom dijelu, ali je u skakačkom bio odličan. Postigao je samo 3 poena, ali je imao 8 skokova i 4 asistencije. Kod Banvita je najbolji bio Lance Williams sa 18 poena.

Antalya ove sezone ima vrlo dobar tim što su pokazali i u meču sa Aliagom kojeg su pobijedili rezultatom 97:82. D.J.Thompson s 24 i Aaron Jackson sa 20 poena bili su najbolji kod Antalyje, dok su kod Aliage najbolji bili Hosley i Gordon sa po 10 poena, dok Aleksej Nešović nije bio u sastavu Aliage.

Sjajnu utakmicu su odigrali Pinar Karsiyaka i Kepez, a slavili su domaći košarkaši rezultatom 88:76. Kepez je ušao u posljednjih deset minuta s prednošću od pet poena, ali je Pinar odličnom igrom dobio posljednji period igre sa 31:14 i rješio utakmicu u svoju korist. Ryan Toolson je sa 24 poena bio najbolji u pobjedničkom timu, dok je kod Kepeza najbolji bio Mehmet Ersin sa 18 poena i 5 skokova.

Rezultati:

Fenerbahce Ulker- Banvit 81:63
Antalya – Aliaga Perkin 97:82
Karsiyaka – Kepez 88:76

Poredak: Fenerbahce 3-0, Efes Pilsen 2-0, Karsiyaka i Antalya 2-1.....Erdemir, Darusafaka 0-2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.