Nova pobjeda Teletovića
Još jedna odlična partija Mirze Teletovića

ACB liga

Nova pobjeda Teletovića

U utakmicama jedanaestog kola ACB lige oba naša reprezentativca su upisali pobjede, ali je Nihad Đedović odigrao najslabiju utakmicu sezone, dok je Teletović ponovo briljirao.

Caja Laboral je rutinski odradila posoa protiv Estudiantesa. U pobjedi Caje rezultatom 78.68 Mirza Teletović je sudjelovao sa 14 poena i 4 skoka, a više od njega je imao samo Thiago Splitter koji je imao 16 poena i 8 skokova. Albert Oliver je s 15 poena bio prvo ime Estudiantesa.

I drugi naš reprezentativac je slavio pobjedu, ali po individualnom učinku nije imao svoj dan. U pobjedi Xacobea u gostima kod Lagun Ara rezultatom 69:65 Nihad Đedović je igrao samo tri i pol minute bez poena. Bulffoni je s 15 poena bio najbolji njegov suigrač, dok je Miralles s 11 poena i 8 skokova bio najbolji kod Laguna.

Real Madrid je nastavio pobjednički nizi protiv Valencije. Momčad Nevena Spahije poražena je u Madridu rezultatom 77:66. Novica Veličković je sa 14 poena predvodio madridski klub do pobjede, Lavrinovič i Llull su dodali po 12, dok je Felipe Reyes s tri skoka došao na šesto mjesto vječne liste skakača. U poraženom timu su Nando De Colo i Matt Nielsen sa po 19 poena bili najbolji.

Barcelona je slavila u gostima kod Granade sa 72:62. Terrence Morris je sa 16 poena predvodio katalonsku momčad do pobjede, a Pete Mickeal je dodao 15. Richard Hendrix je sa 16 poena bio prvo ime Granade.

Najubjedljiviju pobjedu kola upisao je Joventutu koji je s visokih 103:61 slavio kod Fuenlabrade. Najviše poena u pobjedničkom timu imao je Antonio Bueno 20, Uroš Tripković i Clay Tucker su dodali po 14, dok su toliko u poraženom timu imali Esteban Batista i Gerald Fitch.

I četvrti Euroligaš je slavio pobjedu. Unicaja je bila bolja od Alicantea rezultatom 92:73. Prvo ime andaluzijske momčadi bio je Joel Freeland s 23 poena, a Omar Cook je dodao 15 poena i 6 asistencija. Mario Stojić je s 13 poena bio prvo ime Alicantea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.