Nova zvijer u najavi: Najveći talenat odabrao univerzitet
Pored mnogobrojnih ponuda ostala su dva univerziteta. Iako su svi očekivali kako će mladi košarkaš izabrati Kentucky, on se odlučio na Memphis

James Wiseman je nova velika stvar

Nova zvijer u najavi: Najveći talenat odabrao univerzitet

Midhat Šljivak

Većini ljubitelja košarke ime James Wiseman ne znači previše.

Ipak, u narednim godinama bismo za ovog momka itekako trebali čuti jer mu se predviđa prvi izbor na draftu 2020. godine.

Wiseman sa vision od 211 centimetara dominira na srednjoškolskim parketima u SAD-u. Dobio je ogroman broj ponuda za koledž karijeru, a na kraju je odabrao univerzitet Memphis.

Radi se o košarkašu kojem se predviđa vellika karijera i koji bi u narednim godinama trebao biti vođa neke od NBA ekipa.

Treba istaći da bi i  draft 2019. godine trebao biti itekako jak, a imena poput Ziona Williamsona ili RJ Barretta sa Dukea su ono što se godinama unazad čeka u najjačoj ligi svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi